2018. December 15. Valér nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2018. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti SzívalapítványTisztelt Látogatóink! 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája (Klinika) az Auguszta főhercegnő fővédnöksége alatt 1914-ben átadott épületben (Auguszta Klinika) és az 1993-ban mellé épített szívsebészeti szárnyban működik. Maga a főépület 2008-ban Európai Uniós támogatás felhasználásával jelentősen megújult. Az eredetileg a tüdőbetegek ellátására épült szanatórium funkciója a több mint egy évszázad során számos alkalommal változott, a tüdőgyógyászat az I. sz. Klinikai Telepre került, az eredetileg önálló Kardiológiai és a Szívsebészeti Klinika 2007-ben történt egyesülésével alakult ki a jelenlegi struktúra.

A Klinika ellátási területe az Észak-Alföld és Észak-Magyarországként definiált régió, az ellátandó betegek száma a legmagasabb progresszivitási szinten meghaladja a 2 milliót. A szakmai profil a felnőtt kardiológia és felnőtt szívsebészet csak nem teljes spektrumát felöleli: a nem-invazív kardiológiát, az invazív, katéteres kardiológiai diagnosztikát és műtéteket a koronária, aritmia és szervi szív problémák kezelésére, a nyitott szívműtéteket és a minimál invazív szívsebészeti beavatkozásokat.

A kardiológia és a szívsebészet rohamos fejlődése újabb és újabb lehetőséget kínál a diagnosztikában és a terápiában. Célunk, hogy az új eljárásokat minél rövidebb időn belül meghonosítsuk, betegeink számára is elérhetővé tegyük.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
IntézetvezetőKardio Magazin

<< előző oldal


  Mi az igazi siker?

Világunkban a legtöbben arra vágyunk, hogy sikeresek legyünk. Sikeresek a párkapcsolatunkban, sikeresek a munkánkban. Sikeres az életünkben! De mi az igazi siker? És miért van az, hogy egyesek sikeresebbek, míg mások nem! A sikerre születni kell? Vagy tanulható képesség? Vagy az anyagi helyzetünkön múlik? És miben mérik a sikert? Vagyonban, pozícióban?


Mindenki sikeres akar lenni. Mindenki egészséges, boldog életet akar, értékes munkát és jó pénzügyi lehetőségeket. Mindenki arra vágyik, hogy valami maradandót alkosson, vagy pozitív hatással legyen a körülötte élő emberekre. Szerencsére sokunk számára a siker nem a hátterünk, intelligenciánk vagy a velünk született képességeink függvénye. Nem a családunk, a párunk, a barátaink vagy a kapcsolatainak tesznek minket sikeressé, hanem az a képesség, hogy a körülményektől függetlenül a tőlünk telhető legjobb teljesítményt nyújtsuk.

Az élet egy utazás

De a siker nem egy kézzel fogható tárgy, egy elért állás, vagy egy nyeremény. Az életünk egy utazás, mely sok-sok szakaszból áll, és a siker az út maga. Induláskor van egy uticélunk, mely néha egyértelmű, néha viszont homályos. Az utazás során könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást, és végül megérkezünk a célhoz, ami lehet, hogy nem is egyezik azzal, amit eredetileg kitűztünk! De azok az élmények, melyeket az út során megélünk, és az ezekre adott reakciók mutatják meg, hogy kik is vagyunk valójában, és meghatározzák, hogy kivé fogunk válni. Minél többet tapasztalunk, és minél többet tanulunk ezekből, annál hamarabb válunk a képességeinkhez képest a legjobb énünkké.

A cél egy álom

A siker képlete sohasem változik. Határozd meg mi a célod, tűzz ki hozzá egy határidőt, és készíts tervet, hogyan tudod elérni. Majd kezdj el a terved mentén cselekedni, mindennapos apró, pici lépésekkel. És ígérd meg magadnak, hogy kitartasz, amíg el nem éred a célod. Az élet bármely területéről is legyen szó, az első és legfontosabb lépés a cél meghatározása. A cél egy álom, határidővel ellátva. Ha már kitűzted a célod, dönts arról, hogy a kudarc nem alternatíva. Azok az emberek válnak igazán sikeressé, akik nehéz helyzetekben sem adják fel. Abban mérhető, hogy milyen jellem vagy valójában, hogyan viselkedsz a kudarcok és csalódások közepette. Akármilyen területről is van szó, a siker érdekében elengedhetetlen a kitartás. Soha nincs olyan, hogy ideális élethelyzet, nem lehet arra várni, hogy majd megoldódjanak a problémák és nehézségek, és minden akadály félreáll az útból. A most csak a jelen pillanatban van. A múlt tegnap este véget ért, a jövőt nem látom, csak egy dologra van hatásom és az a jelen, a most. Az határozza meg a jövődet, hogy mit kezdesz a jeleneddel. Soha ne figyelj a körülötted lévő negatív emberekre. Olyan emberekkel vedd körbe magad, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te. Meg se halld, hogy mások mit mondanak, miért nem leszel sikeres. Olyanná válsz, amilyen emberekkel körbe veszed magad. Előre tudd, hogy az út során nehézségek és akadályok vannak, de ezek nem azért vannak, hogy megállítsanak, hanem azért, hogy tanítsanak. Minden kudarc mélyén ott a lehetőség, hogy több, jobb, erősebb legyél. Ha visszagondolsz a nagyobb sikerélményeidre, biztos, hogy számtalan nehézség és lecke előzte meg őket. A nehézség maga a sikerért fizetendő ár.

Adj magadból!

Legyél rugalmas, tudj változni, légy kész az új dolgokra. A rugalmasság a legsikeresebb emberek legfontosabb tulajdonsága. Nem merevek, nem ragaszkodnak görcsösen, készek átgondolni az alternatív megoldásokat. A siker nem azon dől el, hogy mid van, hanem azon, hogy mihez kezdesz azzal, amid van. Nem az a kérdés mi történik, hanem az, hogy reagálsz. Nem a körülmények határozzák meg az embert, azok csak felfedik a valódi jellemet. A siker elérésének útja nem magányos tevékenység. Ne félj mások felé fordulni, másoktól segítséget kérni. Ez az erő, a bátorság, a valódi jellem mutatója. Ne félj felfedni személyiséged mások előtt, adj magadból!
És soha nem felejtsd el, hogy a siker ott van a mindennapjaidban, a nappalidban, a családod körében, és leginkább abban a szempárban, aki a tükörből visszanéz rád!

Majer Réka
onkopszichológus
Onkológiai Klinika

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.