2019. Február 22. Gerzson nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2018. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti SzívalapítványTisztelt Látogatóink! 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája (Klinika) az Auguszta főhercegnő fővédnöksége alatt 1914-ben átadott épületben (Auguszta Klinika) és az 1993-ban mellé épített szívsebészeti szárnyban működik. Maga a főépület 2008-ban Európai Uniós támogatás felhasználásával jelentősen megújult. Az eredetileg a tüdőbetegek ellátására épült szanatórium funkciója a több mint egy évszázad során számos alkalommal változott, a tüdőgyógyászat az I. sz. Klinikai Telepre került, az eredetileg önálló Kardiológiai és a Szívsebészeti Klinika 2007-ben történt egyesülésével alakult ki a jelenlegi struktúra.

A Klinika ellátási területe az Észak-Alföld és Észak-Magyarországként definiált régió, az ellátandó betegek száma a legmagasabb progresszivitási szinten meghaladja a 2 milliót. A szakmai profil a felnőtt kardiológia és felnőtt szívsebészet csak nem teljes spektrumát felöleli: a nem-invazív kardiológiát, az invazív, katéteres kardiológiai diagnosztikát és műtéteket a koronária, aritmia és szervi szív problémák kezelésére, a nyitott szívműtéteket és a minimál invazív szívsebészeti beavatkozásokat.

A kardiológia és a szívsebészet rohamos fejlődése újabb és újabb lehetőséget kínál a diagnosztikában és a terápiában. Célunk, hogy az új eljárásokat minél rövidebb időn belül meghonosítsuk, betegeink számára is elérhetővé tegyük.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
IntézetvezetőKardio Magazin

<< előző oldal


  Az olvasás fél egészség

Olvasónak lenni annyit jelent, hogy sosem leszel magányos és soha nem fogsz unatkozni.


Itt a nyári szünet. Nem csak szünetben de év közben is rengeteg örömet okozhat az olvasás a gyerekeknek.
A mesét hallgató, majd később maga is olvasó gyermek, belső képeket készít magának, ezek teszik lehetővé számára, hogy oldja szorongásait, feszültségeit, feldolgozza a napi eseményeket amik vele is történnek. Együtt harcol a sárkány ellen a lovaggal, együtt segíti az elesetteket a főszereplővel, együtt sír, együtt örül velük. Észrevétlenül sokat tanul a környezetéről is, még akkor, ha minden a mesében zajlik is. A kisgyermek ugyanis nagyon jól megtanul különbséget tenni a valóságos dolgok és a mesebeliek között. A varázsvilág azonban felvértezheti elszántsággal, erővel, bátorsággal.
Aki sok mesét, történetet hallott -és nem pedig nézett a televízión, videon, DVD-n, az feltehetően jó olvasó lesz. Mire belenő a modern technika világába, ahol készen kapja az információk, hangok, színek áradatát, ahol nem kell az agyát használni semmihez, lesz némi védettsége ezekkel szemben.
Az olvasás segít élni, átélni, túlélni. Kezdetben csak a színes képek kötik le a gyerekek figyelmét, aztán a kisebb szövegeket maguk is böngészni kezdik, aztán belevethetik magukat a regények világába. Akikkel sikerül megszerettetni az olvasást, azok maguk is olvasnak majd gyermeküknek, hogy tovább adják kincseiket, a tablet helyett.
Az a gyermek aki visszahúzódó, csendes, nem szívesen vesz részt az óvodai, iskolai közösség életében, megnyílik, ha egy általa is ismert és kedvelt könyvről beszélgetünk, beszélgetnek vele, a kortársakat is bevonva, így ő is rátalálh barátokra, bevonható a közös játékokba.
Jó olvasást kívánok!

Dr. Papp Ágnes
tanársegéd
Gyermekklinika

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.