2020. Augusztus 10. Lőrinc nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti SzívalapítványTisztelt Látogatóink! 

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikája (Klinika) az Auguszta főhercegnő fővédnöksége alatt 1914-ben átadott épületben (Auguszta Klinika) és az 1993-ban mellé épített szívsebészeti szárnyban működik. Maga a főépület 2008-ban Európai Uniós támogatás felhasználásával jelentősen megújult. Az eredetileg a tüdőbetegek ellátására épült szanatórium funkciója a több mint egy évszázad során számos alkalommal változott, a tüdőgyógyászat az I. sz. Klinikai Telepre került, az eredetileg önálló Kardiológiai és a Szívsebészeti Klinika 2007-ben történt egyesülésével alakult ki a jelenlegi struktúra.

A Klinika ellátási területe az Észak-Alföld és Észak-Magyarországként definiált régió, az ellátandó betegek száma a legmagasabb progresszivitási szinten meghaladja a 2 milliót. A szakmai profil a felnőtt kardiológia és felnőtt szívsebészet csak nem teljes spektrumát felöleli: a nem-invazív kardiológiát, az invazív, katéteres kardiológiai diagnosztikát és műtéteket a koronária, aritmia és szervi szív problémák kezelésére, a nyitott szívműtéteket és a minimál invazív szívsebészeti beavatkozásokat.

A kardiológia és a szívsebészet rohamos fejlődése újabb és újabb lehetőséget kínál a diagnosztikában és a terápiában. Célunk, hogy az új eljárásokat minél rövidebb időn belül meghonosítsuk, betegeink számára is elérhetővé tegyük.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán
IntézetvezetőKardio Magazin

<< előző oldal


  Bőrfiatalítás

Az egyenetlen felszínű és színű, ráncokkal tarkított bőr megfiatalítására számos lehetőség van. Ezek az esztétikai bőrgyógyászat, a kozmetológia szakterületei.


Például a bőr hámrétegének eltávolítása, azaz hámlasztás, angolul peeling, melyet végezhetnek kémiai anyagokkal, mechanikus csiszolással és a napjainkban legkorszerűbb lézerkészülékkel. A hám megsértése nélkül is befolyásolható a kötőszöveti rostok megnyúlása, rugalmatlansága. Így pl. a bőr irharétegében magasabb hőmérsékletet előidéző eszközzel, lézerrel, intenzív pulzáló fénnyel, rádiófrekvenciás készülékkel. Ezeket a bőr „kivasalásának" is hívja a köznyelv. A fiatalítást angolul liftingnek, azaz a megereszkedett bőr emelésének nevezzük. Ezen kívül még számos módszer ismert. Hasonló hatása lehet a mélyebb ráncok feltöltésének, illetve a bőrben eloszlatott hialuronsavnak, saját vérlemezkének (Drakula kezelés). Az izommozgások által kialakított dinamikus ráncokon leghatékonyabban a butulium toxinnal (botox) lehet enyhíteni. Ez a világon a leggyakrabban végzett szépészeti beavatkozás. Műtéti módszerek is ismertek, mint a szövetszálakkal felhúzott arcbőr, vagy a teljes arcplasztika – tudtuk meg dr. Remenyik Évától a Bőrklinika igazgatójától.

Császi Erzsébet

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.