2018. Január 17. Antal, Antónia nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2017. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 



Magyar Nemzeti Szívalapítvány



Tisztelt Látogatóink!

Intézetünk évtizedek óta áll a kelet-magyarországi szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők rendelkezésére. Az évek során folyamatosan bővülő épületünkben, egyre több pácienst tudunk a megnövekedett igényeknek megfelelően minőségi ellátásban részesíteni. Változnak a gyógyítási irányelvek, de egy valami 30-40 éve hasonló alapokon nyugszik: a rendíthetetlen gyógyítani akarás.

Prof. Dr. Édes István
Intézetvezető
DE KK Kardiológiai Intézet



Kardio Magazin

<< előző oldal


  A mediterrán étrend előnyei

A mediterrán étrend a II. világháborút követően került az érdeklődés központjába. Tanulmányokat végeztek több mediterrán országban is, ezek közül elsősorban Görögországban. A vizsgálatok eredményeiből egyértelműen azt a következtetést vonták le, hogy a mediterrán étrend szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, csökkenti a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, összetételében pedig nagymértékben követi az egészséges táplálkozási ajánlások irányelveit.


A Földközi-tenger térségében található mediterrán országok népeinek életmódjában, kultúrájában, vallásában, étkezési szokásaiban különbségek vannak. Egyes országokon belül is tapasztalhatók eltérések a tengerparton illetve a szárazföldi területen élők táplálkozási szokásai között. Ennek ellenére a mediterrán étrend, közös jellemzőkkel rendelkezik: rendkívül alacsony a telített és a transzzsírsav, valamint a koleszterintartalma. Optimális mennyiségű az egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavak jelenléte, az állati és növényi eredetű fehérjék fogyasztása. Megfelelő mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat, a szervezet elektrolit háztartásához szükséges nátriumot és káliumot, antioxidáns vitaminokat és növényi, egészségvédő vegyületeket.

Nógrádi Katalin
dietetikus

A teljes cikk elolvasható itt. (Forrás: {origo} egészség=>táplálkozás)

 










Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.