2021. November 30. András, Andor nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  Orvos válaszol
[1] 2 3 4 >>

Ecocardiographiás vizsgálat során tágabb bal szívfél, csökkent EF (38-40),Csúcsi és anterior és septalis falmozgászavar látható.

Önnek szívelégtelensége van, illetve a szívizom egy része nem mozog megfeleően. Utóbbi oka lehet lezajlott infarktus vagy jelentős szűkület, de ezt ennyi információból nem lehet megmondani. A szívelégtelenség lehet az utóbbi következménye. Javasolt a további kardiológiai kivizsgálás.

 
 
 

Kislányomnál 10 évesen szívzörejt diagnosztizáltak. Kinőheti még?

Kedves Kérdező!

Választ kérdésére csak szívultranhangos vizsgálat birtokában tudunk adni, ennek javasolt elvégzése gyermekkardiológián. A gyermekkori szívzörejek egy része felnőttkorra megszűnik, jóindúlatú.

 
 
 

A szív ultrahang vizsgálat szűkületet mutatott ki. Van-e szükség további vizsgálatokra? Vannak olyan napok, hogy fáj a mellkasom, ha beszélek, fulladok mikor beszélek. A kardio Ct kimutatná-e, hogy mitól van ez a jelenség?

Ahhoz, hogy pontos véleményt tudjunk mondani, több információra van szükségünk a korábbi leletek és a tünetek pontos megbeszélése alapján, mely ambulanciánkon történhet meg. A cardio-CT legjobban a koszorúerek átjárhatóságának vizsgálatára használható, ennek szükségességét csak a vizsgálatok után állapíthatjuk meg.

 
 
 

Nem dohányzok ,nem fogyasztok alkoholt 28 éves vagyok és 2 hete anginára utaló tüneteim voltak ,azóta voltam EKG ,szív, borda tüdő röntgenen, vérnyomásmérésen, minden rendbe volt, de gyakran felszökik a pulzusom.

A tünetek hátterében állhat elhízás, kimerültség, megfázás, stb. Azt, hogy a szív e az oka minezeknek, azt csak ambuláns vizsgálattal lehetne eldönteni intézetünkben. Amennyiben a családban nem volt infartus, úgy a koszorúérszűkület lehetősége csekély.

 
 
 

Édesanyámnak, aki idén 63 éves lesz semmilyen gyógyszerrel nem sikerül rendbe tenni a vérnyomását. Persze ennek a fő oka, hogy minden gyógyszer, amit felírtak neki, allergiás tüneteket okozott.

Van olyan eset, hogy egy beteg nehezen reagál megfelelően a terápiára, de szerencsére rengeteg vérnyomácsökkentő fajta van. Mindenféleképpen be kell állítani a vérnyomás, mert így rövid időn belül infarktushoz és agyvérzéshez/stroke-hoz vezethet. Javaslom, hogy minél hamarabb jelentkezzen ambulanciánkon az édesanyja, hogy megtaláljuk a megoldást.

 
 
 

Kérdésem az, hogy magas vérnyomás miatt nem katétereztek meg. Mi ennek az oka?

A szívkatéteres vizsgálatnak szigórú indikációi vannak, ezek közé nem tartozik a magasvérnyomás. A fáradékonyság következménye lehet a szívelégtelenségnek, de a túlsúlynak, dohányzásnak, egyéb belgyógyógyászati megbetegedésnek is, utóbbi tisztázása javasolt. A szívét lehet gyógyszerekkel és pacemakerrel is erősíteni, de ehhez meg kell jelenni ambulanciánkon állapotfelmérésre.

 
 
 


Amennyiben kérdése van, írja meg nekünk!
   
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe
Üzenete / kérdése:
 

Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.