2018. Október 19. Nándor nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2018. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 



Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  Kardio Magazin

<< előző oldal


  Receptek karácsonyra

Karácsonykor érdemes a hagyományos receptek mellett kipróbálni újakat is. Ehhez adnak ötleteket ételleírásaikkal a Dietetikai Szolgálat dietetikusai, arra figyelve, hogy egészséges ételek kerüljenek ki a konyhánkból.


LEVESEK

Édeskrumpli leves sütőtökkel, almával
Balogh Adrienn dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db szép édeskrumpli hámozva, kockázva
- 1 db kisebb sütőtök fele hámozva, kockázva
- 1 db szép nagy vöröshagyma felkockázva
- 1 db piros alma hámozva, kockázva
- 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
- 2 db zellerszár karikázva
- 1 db szép babérlevél
- 2 csipet római kömény
- 2 csipet kurkuma
- 2 csipet koriandermag mozsárban törve
- 1 csipet fahéj
- 1 teáskanál só
- cayenne bors kedvünk szerint
- víz
- olaj

Elkészítés
A felkockázott édeskrumplit, tököt sütőben megsütjük. Az olajon megdinszteljük a hagymát, a római köménnyel, babérlevéllel együtt. Mehet hozzá a fokhagyma, zellerszár és az alma. Ha az alma jó puha, jöhet az édeskrumpli és a tök, valamint a fűszerek. Átkeverjük, felöntjük vízzel. 30 percig főzzük, majd krumplitörővel áttörjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, fűszerezzük. Jó forrón tálaljuk.

Gyömbéres sütőtökleves

Sáfrány Krisztina dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- fél fej vöröshagyma
- 50 dkg sütőtök
- 1 gerezd fokhagyma
- gyömbérpor
- bors

Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát kevés vajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott sütőtököt, a megtisztított fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ha megpuhult, gyömbérporral, borssal ízesítjük, majd összeturmixoljuk. Tálalásnál pár szem tökmaggal díszíthetjük.

Tárkonyos-citromos pulykaleves

Serfőző Mária dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pulyka felsőcomb
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 babérlevél
- 1 csapott kiskanál só
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 dundi sárgarépa
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg fagyasztott zöldborsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- fél citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 kiskanálnyi fölaprított friss vagy feleannyi szárított tárkonylevél

Elkészítés
A combot lebőrözzük, kicsontozzuk (mindezeket megspórolhatjuk, ha eleve combfilét vásárolunk), húsát 1 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, lábasban az olajon közepes lángon kevergetve kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük, a babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá és lefedve kb. 30 percig pároljuk. Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit egy centis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkettőt a pulykához adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, 5 percig kis lángon főzzük, majd a zöldborsóval gazdagítjuk. A tejszínt a liszttel, a citrom levével meg a mustárral jól összekeverjük, a levest ezzel sűrítjük. 2 percnyi főzés után a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Ha kell, utána sózzuk, borsozzuk.


FŐÉTELEK

Narancsos lazac spárgával és zöldfűszeres szósszal
Balogh Adrienn dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db lazacfilé
- 8 dkg vaj
- 2 db narancs
- só
- őrölt színes bors
- citromlé

Zöldfűszeres szósz hozzávalói:
- 6 dl zöldségalaplé
- 4 dl fehér bor
- 2 db vöröshagyma
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál aprított snidling
- 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál aprított kakukkfű
- 2 teáskanál kukoricaliszt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 2 csomag spárga (fehér vagy zöld)

Elkészítés
A lazacfiléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megcsepegtetjük citromlével. Hagyjuk állni 30 percig, hogy az ízek átjárják. A narancsot szeleteljük fel, majd vágjuk ketté mindegyik szeletet. Készítsünk elő két nagyobb darab sütőpapírt, majd mindkettő közepét kenjük meg a vajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacszeletet, és helyezzük a tetejére a felszeletelt narancsot. Ezután csomagoljuk be a papírba úgy, hogy teljesen legyen lezárva. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. A sütőből kivéve óvatosan nyissuk fel a csomagot, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni. A hagymát vágjuk fel apróra, a zöldfűszereket aprítsuk fel. Egy serpenyőbe öntsük bele a zöldségalaplét és a bort, majd tegyük bele az apróra vágott hagymát, és a felaprított zöldfűszereket. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és őrölt fehér borssal. (Ha szükséges, akkor sózzuk is meg). Addig főzzük, míg a folyadék fele elpárolog és kezd kicsit sűrűsödni. Ekkor vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át. Ezután öntsük hozzá a kukoricaliszttel simára kevert tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett pár perc alatt sűrítsük be a szószt. Közben a spárgát enyhén sós vízben főzzük puhára (roppanósra), majd szűrjük le. Egy serpenyőbe hevítsünk fel egy evőkanál vajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd rázogassuk óvatosan össze. Tálaláskor helyezzük a tányérra a lazacszeletet, majd helyezzük mellé a spárgát, és csurgassuk rá a zöldfűszeres szószt.


Mézes-narancsos csirkecomb

Dobronszki Andrea dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkecomb
- 1 fej fokhagyma
- 1 narancsból nyert narancslé
- 2 ek. méz
- só, bors ízlés szerint
- 10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
- 1 db narancs

Elkészítés
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára. Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.


Pontyfilé tejszínes zöldkörettel
Papp Edit dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg pontyfilé
- fél dl olaj
- fél citrom
- 30 dkg spárga
- 15 dkg rókagomba
- 15 dkg kifejtett primőr zöldbab
- 1 csomó újhagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál finomliszt
- őrölt fehérbors, citromfű, só

Elkészítése:
A halfilé vastag részét sűrűn bevagdossuk, hogy szálkamentessé tegyük. Sózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A spárgát meghámozzuk. 2-3 centis darabokra vágjuk, forrásban lévő enyhén sós vízbe tesszük. Ha ismét forr, főzzük tovább pontosan 8 percig, majd leszűrjük. A főzőlét más étel készítéséhez felhasználjuk. Kevés vajban karikára vágott hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre szelt gombát. Sózzuk, ettől gyorsan kioldódnak a nedvei. Mikor félig elpárolgott, adjuk hozzá a zöldborsót. Vagdalt petrezselyemzölddel, citromfűvel, borssal ízesítve 8-10 perc alatt pároljuk puhára. Most öntsük rá a liszttel simára kevert tejszínt. Forraljuk néhány percig, adjuk hozzá a spárgát és a tálalásig tartsuk melegen. Ha a köret elkészült, a halat kevés olajon serpenyőben, vagy grillsütőben süssük pirosra. Ízlés szerint citromlevet csurgatunk rá.

Pikáns kacsaragu
Serfőző Mária dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db kacsamell
- 1 db kacsacomb
- 2 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fél db citrom
- 1 db kapribogyó
- 1 evőkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 teáskanál őrölt gyömbér és búzakeményítő
- 1-1 mokkáskanál porcukor, őrölt babérlevél
- ízlés szerint törött fekete bors, só

Előkészítés
A kacsahús bőrét lenyúzom és apróra vágva a zsírját kisütöm. A húst kicsontozom, kockákra aprítom.

Elkészítés
A zsírból 1 evőkanálnyira ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, ráöntök egy evőkanál vizet. A húskockákat hozzátéve fehéredésig pirítom, majd rászórom a fűszereket. Megsózom, belekeverem a vékony szeletekre vágott héjas citromot, ráöntök 4 dl vizet. Fedő alatt, kis lángon puhára párolom. Ha megpuhult és a szaftja is kezd sűrűsödni, akkor a tejfölben elkeverem a keményítőt, az összetört kapribogyót, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a húsra öntöm. Összeforralom, közben kevergetem. Zsemlegombóc vagy burgonyagombóc illik hozzá, de spagettivel is finom.

Pulykamell gesztenyemártással, sajtos császármorzsával

Serfőző Mária dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 60 dkg pulykamell
- 2 evőkanál olaj

Gesztenyemártáshoz:
- 3 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 dl fehérbor
- 1 csillagánizs
- 20 dkg tisztított, főzött gesztenye
- 1 kávéskanál étkezési keményítő

Sajtos császármorzsához:
- 15 dkg reszelt sajt + a szóráshoz
- 20 dkg liszt
- 6 db tojás
- 5 dl tej
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál snidling

Előkészítés
A mézet a mustárral összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a pulykamellfilét és letekarva egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Elkészítés
A sütőt 160 °C fokra előmelegítjük. Sütőbe is tehető serpenyőben, forró olajon a húst átpirítjuk. A sütőben 30-40 percig sütjük. Időnként megforgatjuk, folyamatosan locsolgatjuk a saját levével.
A mártáshoz az egyik narancs héját lereszeljük, az összes narancsot meghámozzuk, kifilézzük, levét kinyomjuk. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a fehérbort, a csillagánizst, a gesztenyét, a narancs héját és levét. Egyszer felforraljuk, majd kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. A húst felszeleteljük, a gesztenyés szósszal és a sajtos császármorzsával tálaljuk

Sajtos császármorzsa
A sajtot összekeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a tejjel, majd a lisztes-sajtos keverékkel, végül a habbal. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleöntjük a masszát, kis lángon fedővel letakarva sütjük. Amikor az alja aranysárgára sült, falapáttal összeszaggatjuk, és rázogatva készre sütjük. Tálalás előtt a snidlinggel és a reszelt sajttal megszórjuk.


Vörösborban főtt kacsacomb körtés-diós salátával
Serfőző Mária dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db kacsacomb
- 50 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller, vöröshagyma)
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 7,5 dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál vaj
- 4 db körte
- 1 evőkanál cukor
- 20 dkg zöldsaláta (pl. ruccola)
- 10 dkg dió

Elkészítés
A leveszöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és forrásban lévő vízbe (kb. 1 liter) tesszük. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a fűszereket. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk. Közben a kacsacombokat egy evőkanál vajon a bőrös felükön kb. 2-3 perc alatt lepirítjuk. Egyet fordítunk rajta, a húsos oldalukat is 1 percig pirítjuk, majd a combokat a vörösboros alaplébe helyezzük. Ezután vagy nagyon alacsony lángon, vagy 100 °C fokos sütőben abáljuk kb. 3 órán át. (A lényeg, hogy szinte csak gyöngyözzön a lé.)
A salátához a körték magházát eltávolítjuk, felcikkezzük. Serpenyőben a maradék vajat a cukorral felolvasztjuk, majd beletesszük a körtét és pár perc alatt megkaramellizáljuk. Mellédobhatjuk közben a diót is, majd az egészet összeforgatjuk a megmosott, szárított salátalevelekkel. A húst kivesszük a léből, leszűrjük, majd nagy lángon beforraljuk és mártásként kínáljuk a kacsához, amit a salátával tálalunk.

Angol karácsonyi pudinggal töltött csirkecomb

Kobzos Erzsébet dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 6 személyre
Húshoz:
- 6 db csirkecomb
- ízlés szerint só, négyszínű bors
- 5 dkg vaj

Karácsonyi pudinghoz:
- 6 dkg tönkölybúza liszt
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 ek. cointreau
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet szegfűbors
- 0,5 db citrom héja és leve
- 0,5 db narancshéja és leve
- 3 ek. barna cukor
- 1 kis db alma
- 1 kis db sárgarépa
- 5 dkg kandírozott citromhéj
- 15 dkg aszalt gyümölcsök (vegyesen ízlés szerint)
- 5 dkg dió (durvára vágva)

Elkészítés
A csirkecombok bőrét óvatosan meglazítjuk, hogy minél több tölteléket tudjunk alátölteni. A combokat sózzuk, színes borsot őrlünk rá, majd a bekevert, néhány órát pihentetett pudinggal alaposan megtöltjük. Ha a töltelék kikívánkozik, fogvájóval benntartjuk. A megtöltött combokat teflontepsibe fektetjük a bőrös oldalukkal felfelé. 5 dkg lágy vajat teszünk a tepsibe, fóliával letakarva 180 °C fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, majd a fóliát levéve kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk a bőrét.

A karácsonyi puding
Az aszalt gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. Ugyanígy a diót is. Az almát és a répát meghámozzuk, durva lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet, a lágy vajat és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a narancs és citrom levét és lereszelt héját, majd belekeverjük a gyümölcs és diódarabokat. Hűtőbe tesszük egy kicsit szilárdulni, összeérni. A lehűtött pudingot hat részre osztjuk, megtöltjük a combokat és a már leírt módon megsütjük.

Afrikai harcsafilé tormás krumpligirlanddal
Kobzos Erzsébet dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre
Halhoz:
- 1,2 kg burgonya
- ízlés szerint só, bors
- 80 dkg afrikai harcsa (bőrös vagy nyúzott)
- 4 ek. citromlé
- 2,5 dl tej
- 2 ek. vaj
- 0,5 kk. szerecsendió
- 3 ek. ecetes torma
- 5 ek. napraforgó olaj
- 1 db paradicsom
- 1 db tojássárgája


Mártáshoz:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 3 dkg finomliszt
- 2 dl víz
- 1 ek. ételízesítő
- 0,5 kk. fehérbors
- 2 ek. dijoni mustár
- 3 dl főzőtejszín

Elkészítés
A meghámozott és nagyobb kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet, és először hosszában, majd keresztben is hosszú szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és rácsurgatjuk a citromlevet. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és olajjal vékonyan bekenjük, egy másikat pedig sütőpapírral terítünk be. A halszeleteket 3 ek. olajon oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd az alufóliás tepsibe rendezzük. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra (légkeveréssel). A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a felforrósított tejet, 2 ek. vajat, ízlés szerinti sót, a szerecsendiót, a tormát, és jól kikeverjük. Nagyobb csillagcsőrös habzsákba szedjük, és az elősütött halszeletekre burgonyapüré-girlandokat nyomkodunk. A maradék burgonyapüréből kisebb rózsákat és fészkeket nyomunk a másik tepsibe, majd minden burgonyapüré-formációt óvatosan megkenünk tojássárgával. A paradicsom húsát apró kockákra vágjuk, és a burgonyafészkek tetejére szórjuk. A tepsiket a forró sütőbe tesszük, a halat és a burgonyapüré-formációkat 15-20 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A mártáshoz a hagymát finomra vágjuk, üvegesre pároljuk a vajban, megszórjuk az ételízesítővel, a borssal, a liszttel, felöntjük 2 dl vízzel, és simára keverjük. A mustárt és a tejszínt folyamatosan keverve hozzáadjuk, és besűrítjük.

SALÁTA

Karácsonyi franciasaláta őzgerincben recept
Papp Edit dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
- 2 db nagy pohár tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
- 5 db tojás
- 20 g étkezési zselatin
- 5 evőkanál majonéz

Elkészítése
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb. 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

SÜTEMÉNYEK

Kakaós tekercs
Balogh Adrienn dietetikus ajánlásával

Hozzávalók:
- 30 dkg mandula
- pici fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek. kókuszolaj
- 6 ek. kókuszreszelék
- 2 ek. méz
- 2 ek. kakópor

Elkészítés
A mandulát ledaráljuk, majd hozzáadunk 3 evőkanál kókuszreszeléket, pár csipet fahéjat, a narancs reszelt héját, a kókuszolajat és a mézet. Jól eldolgozzuk, azután a masszát kettéosztjuk. Az első felébe keverünk még 3 evőkanál kókuszreszeléket, majd egy munkalapon kinyújtjuk. A második felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk, és miután eldolgoztuk ezt is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára illesztjük. Az így kapott tésztát a rövidebbik oldalánál kezdve feltekerjük, azután kb. 1-2 centis szeletekre vágjuk.

Sütőtökös-fahéjas forrócsoki
Dobronszki Andrea dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 4-8 teáskanál sült sütőtök
- 10-12 dl tej
- kevés fahéj
- 12 kocka étcsokoládé
- 4 teáskanál méz

Elkészítés
A tejet a fahéjjal és a csokival felforraljuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt, botmixerrel habosra keverjük. Mézzel édesíthetjük (nem kell sok, ha édes a tök). A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, és megszórhatjuk egy kis fahéjjal.

Gyömbéres-vendégváró keksz
Sáfrány Krisztina dietetikus ajánlásával

Hozzávalók 4 személyre:
- 17 dkg kókuszreszelék
- 17 dkg zabpehely
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barna cukor
- 1 evőkanál gyömbér por
- 1 evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés
A kekszünk hozzávalóit alaposan összekeverjük. Hűtőben minimum 2 órán át dermesztjük. A sütőnket előmelegítjük 180 °C fokra. Elővesszük a legnagyobb lapos tepsinket, sütőpapírral kibéleljük. A keksztésztából ping-pong labda nagyságú golyókat formázunk, ellapítjuk, majd egymástól 1-2 cm-re sorban a tepsibe tesszük. Ne ijedjünk meg, ha a tésztánk túl törékeny lesz, nem fog szétesni. A tepsit betoljuk a sütőbe és a kekszünket 10-12 perc alatt megsütjük. A kész sütiket hűlés után dobozba rakva tárolhatjuk.

 










Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.