2019. Október 19. Nándor nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  Kardio Magazin

<< előző oldal


  Megújul a betegápolási eszközpark

Több mint 570 millió forintot nyert az ápolási eszközpark megújítására a Debreceni Egyetem Klinikai Központ és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház.


A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ápolási és Szakdolgozói Igazgatósága felmérést végzett arról, hogy mely szervezeti egységeknek milyen ápolási eszközfejlesztésre lenne szüksége. A felmérést összegezve történt a pályázat benyújtása.
2018. június 1-jén érkezett meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központba az igényelt ápolási eszközök közül az első szállítmány 45,5 millió forint értékben, amely 30 db betegkiültető fotelből és 32 db speciális, felfekvés elleni(antidecubitus) matracból állt. Ugyanezzel a szállítmánnyal a projekten belül a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház 16 db elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat és 3 db speciális antidecubitus matracot kapott 14,2 millió forint értékben.
2019. június 7-én kaptuk meg a második szállítmányt: a Klinikai Központ 36 db ülő tolókocsit, 8 db gyógyszerosztó kocsit, 50 db betegőrző monitort, 14 db sürgősségi kocsit defibrillátorral és 99 db fecskendős infúziós pumpát, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pedig 20 db kórtermi ülőkét. 2019. június 13-án a Gyermekgyógyászati Klinikára érkezett 31 db kisdedágy a projekten belül. Június második felében a Klinikai Központ kapott 283 db gurulós infúziós állványt, 15 db kötöző kocsit, 30 db fekvő tolókocsit, 391 db matracot (intenzív ágyhoz, antidekubitus és szivacsmatracot) 71 db intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat, a Kenézy Gyula 23 db gurulós infúziós állványt, 48 db matracot (antidekubitus és szivacsmatrac) 15 db intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat.
Őszre várjuk a befejező szállítmányt, ahol a két intézmény összesen 552 db ágyasztalkás éjjeliszekrényt és 429 db emelt komfortfokozatú ápolási ágyat fog kapni.
A szállító cégek az ápolási eszközöket összeszerelték és használatba állították úgy, hogy az egészségügyi szakdolgozókat egy oktatáson megtanították az új eszközök használatára.
Ezúton köszönöm a Debreceni Egyetem Beszerzési Osztályának és a szállítást végző munkatársaknak a munkáját, illetve a Klinikai Központ dolgozóinak az aktív, rugalmas közreműködését a használatbavétel során, hiszen óriási munka volt a nagyszámú ápolási eszköz elhelyezése, használatba állítása.
A pályázatban kapott ápolási eszközök javítják a betegellátás ápolásszakmai minőségét és enyhítik az egészségügyi szakdolgozók terheit.
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 2.2.0-16-2016-00003 azonosító számú „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” című pályázat keretein belül nyerte a Debreceni Egyetem az 575 286 548 forint vissza nem térítendő támogatást.

Gál Mária
ápolási és szakdolgozói alelnök

 


Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.