2020. December 02. Melinda, Vivien nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  3. Laboratóriumi diagnosztikai kutató és fejlesztő laboratórium

Klinikai Kutatóközpont (vezető: Muszbek László): 

3. Laboratóriumi diagnosztikai kutató és fejlesztő laboratórium
 

Az adott infrastruktúra a kutatás mellett laboratóriumi diagnosztikai reagensek és új módszerek kifejlesztésére is alkalmas. A laboratóriumban az elmúlt öt évben számos, elsősorban a hemosztázis és molekuláris genetikai diagnosztikában használt reagens fejlesztése történt diagnosztikai cégekkel kooperációban, melyek túlnyomó többsége már kereskedelmi forgalomban van. A laboratórium a reagensfejlesztés mellett különböző diagnosztikumok minőségellenőrzését is végzi az ipar számára. A laboratórium által kifejlesztett módszereket, reagenskészleteket az egyéb kutatómunkákban felhasználva, számos új tudományos eredmény született, >40 közlemény jelent meg nemzetközi folyóiratban. A FXIII meghatározására általunk kifejlesztett módszerek széles tárháza a világon egyedülálló módon teszi lehetővé a FXIII deficienciák teljes körű karakterizálását, valamint jelentős mértékben hozzájárult a WHO FXIII standard preparátum létrehozásához. Az általunk fejlesztett módszertani paletta számos nemzetközi kollaboráció kialakítását eredményezte. 

A Kutatási Infrastruktúra által nyújtott főbb szolgáltatások:
Hemosztázis és molekuláris genetikai diagnosztikumok kifejlesztése, klinikai tesztelése és a gyártás ellenőrzése. Az eddig kifejlesztett reagenskészletek: reagenskészlet trombin idő és fibrinogén meghatározására, aktivált protein C rezisztencia, FXIII, antitrombin III, protein C és S aktivitás meghatározására alkalmas funkcionális tesztek, plazma FXIII, FXIII A alegység és FXIII B alegység koncentrációjának meghatározására alkalmas ELISA-k, az V-ös factor Leiden mutációjának, a protrombin gén 20210G/A polimorfizmusának, az MTHFR C677T és a FXIII-A Val34Leu polimorfizmusok kimutatására szolgáló molekuláris genetikai reagenskészletek. 

A hozzáférés elvei:
Szabad és ingyenes hozzáférés az intézeti felhasználóknak és a kollaborációs partnereknek; a használatért fizetni kell a külső felhasználóknak. A szerződéses kutatás feltételeit minden esetben egyedileg, az adott szerződés rögzíti.
Valamennyi hozzáférés esetén a kapcsolatot a KI vezetőjével (Muszbek László, E-mail: muszbek@med.unideb.hu) kell felvenni. Az intézeti és kollaborációs kutatás előnyt élvez a külső kutatással szemben. 

 

Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.