2022. Január 20. Fábián, Sebestyén nevenapja  
 
Keresés az oldalon
Főoldal Betegtájékoztató anyagok
Intézmény bemutatása
Debreceni Kardiológiai Napok
Oktatás
Belgyógyászat III. (kardiológia, angiológia) tanterv
Partnereink
Képgaléria
Kardio Magazin
Kardiovaszkuláris Kutató Központ
Szívünk napja
Klinikai Fiziológiai Tanszék

Akadálymentes verzió

Bejelentkezés
Felhasználói név
Jelszó

Legfrissebb..

Az MKT 2019. évi Tudományos Kongresszusa


Díszdoktori előadás

Prof. Ger J.M. Stienen (the Netherlands) Debreceni Egyetem díszdoktori székfoglaló előadása:
“Skeletal and cardiac muscle activity in health and disease: a target in motion”


Partnerek


 Magyar Nemzeti Szívalapítvány


  Oktatás

Intézetünk megalakulása óta áll az egyetem hármas küldetésének szolgálatában: gyógyítás, kutatás, oktatás. Jelenleg 5 nappali tagozatos és 10 levelező-PhD hallgató folytatja kutatásait kutatólaborjainkban és osztályainkon.
Az orvostanhallgatók a 3. évben kezdik el klinikai tantárgyak felvételét, a második félévtől az EKG alapjaival ismertetjük meg őket, hangsúlyt fektetve a leggyakoribb és az életet veszélyeztető állapotok EKG képére. A szemeszter végén a hallgatók vizsgát tesznek. A képzés menetéről, a használható tankönyvekről és kiadványokról, illetve az alapkutatásról a
Klinikai Fiziológiai Tanszék menüpontban találnak több információt.
A 4. éves hallgatók az osztályon folytatják és gyakorolhatják kardiológia tanulmányaikat- a betegágy mellett. A gyakorlati tematika próbálja követni az előadások menetét. Célunk, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek a kardiológia kórképek széles köréből, hangsúlyt fektetve a leggyakrabban előforduló billentyűhibákra, az koszorúérbetegségekre, illetve a szívelégtelenség és a szívritmuszavar diagnózisára és terápiájára. A fél éve alatt betekintést nyernek az osztályok napi működésébe, a betegellátás menetébe és az ambulanciák működésébe.
Az 5. éves hallgatók az Intenzív Osztályon követhetik végig a súlyos kardiológia kórképek lefolyását, a diagnosztikai lehetőségeket és a legkorszerűbb, a szakma szabályaink megfelelő terápia alkalmazását. Gyakorlatot szerezhetnek nagyvéna kanülálás és az intubálás területén, invazív nyomásmérő rendszerek és lélegeztető gépek beállításának helyes menetéről.
A 3. évfolyamtól a hallgatók lehetőséget kapnak kutatómunka végzésére, melyről a Tudományos Diákköri Tanács által rendezett konferencián előadás keretében számot is adhatnak. A tézisek elkészítése, az irodalom áttekintése, az adatgyűjtés és annak feldolgozása majd prezentálása jó felkészülési lehetőséget nyújt a későbbi tudományos munkára.

 

Hírlevél
Amennyiben szeretne felíratkozni a hírlevelünkre, kérjük adja meg a következő adataidat:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Hírlevél-csoport:
Kérem írja be a képen látható karaktereket!


  Adatbázis-elérések
Információs pult
vissza az oldal tetejére
Copyright információk - Minden jog fenntartva - DEOEC Kardiológiai Intézet - © Copyright - 2003-2008.